You are currently viewing Att fälla träd i Stockholm – Vad du behöver veta innan
Fälla träd Stockholm

Att fälla träd i Stockholm – Vad du behöver veta innan

Träd är fantastiska för vår omgivning och gör alla platser trevligare med sin närvaro, vare sig i storstadsområdet, våra många parker eller naturområden.

Det händer dock att man av olika anledningar kan behöva fälla träd i Stockholm. Vanliga orsaker inkluderar trädsjukdomar, träd som medför en risk för omgivningen och träd som står illa till. 

I dessa fall är det alltid en god idé att anlita en duktig arborist i Stockholm som kan hjälpa till med detta. Det finns de som försöker sig på att fälla sina träd själva, men det är inget som vi rekommenderar. Trädfällning kan vara väldigt farligt och det är mycket som kan gå fel om man inte har rätt kunskap, erfarenhet och utrustning. Att fälla ett träd i rätt riktning är även svårare än de flesta anar. På grund av detta inträffar många allvarliga olyckor varje år runt om i landet, både på personer och hus och annat. Därför är det alltid rekommenderat att ta hjälp utav ett företag som har erfarenheten och kunskapen som krävs för säker och trygg trädfällning i Stockholm.

Fälla träd i Stockholm pris

Vad är egentligen kostnaden för att fälla träd i Stockholm? Detta är en fråga vi ofta får och som inte är helt enkel att svara på utan att först ha mer information om de olika faktorer som påverkar priset. 

De faktorer som påverkar priset för trädfällning inkluderar följande: 

 • Trädets storlek
 • Antal träd
 • Hur omgivningen ser ut
 • Vilken fällningsmetod som behöver användas
 • Om du även behöver hjälp med stubbfräsning och bortforsling

Våra priser är dock konkurrenskraftiga och vår service håller mycket hög kvalitet. Vi fäller träd med särskilda säkerhetsåtgärder för ökad säkerhet för oss själva, dig som kund och trädets omgivning. Exempelvis använder vi fästning med stålwire vid markfällning för optimal trygghet. 

Hos oss kan du enkelt, snabbt och smidigt få reda på ditt pris för att fälla dina träd. Det enda du behöver göra är att ge oss lite mer information om ditt projekt nedan, detta tar dig bara några korta sekunder. Sedan kommer våra arborister inom kort kontakta dig med ett oslagbart erbjudande. 

powered by Typeform

Kan jag fälla träd på min egen tomt i Stockholm?

Många tror att det är fritt fram att fälla träd på sin egen tomt i Stockholm, men detta är inte alltid fallet. I de flesta fall så behöver man inget särskilt tillstånd, men om området där du bor är K-märkt eller har en detaljplan som förhindrar fällning av särskilda träd kan du få problem. Därför är det alltid en bra idé att dubbelkolla med kommunen om detta innan du börjar projektet. 

Om en detaljplan finns kan man i vissa fall behöva söka marklov hos kommunen, som då beslutar för allmänhetens bästa. Dessa regler finns till för att bevara träd.

Om du däremot vill fälla ett träd på kommunens mark behöver du alltid ansöka om tillstånd från Trafikkontoret eller marklov från kommunen. 

Varför anlita oss för att fälla dina träd?

Varför bör du anlita just oss för att fälla dina träd? Det finns många goda anledningar till varför vi är det bästa valet när det kommer till trädfällning  i Stockholm.

 • Lång erfarenhet av att fälla träd
 • Förmånliga priser
 • RUT-avdrag för privatpersoner (spara 50% av arbetskostnaden)
 • Avancerad utrustning
 • Bred expertis inom samtliga fällningstekniker
 • Vi kan även fälla dina träd i Stockholm i kombination med stubbfräsning och bortforsling

Lämna ett svar